Koploper ACV ontvangt Staphorst

Assen

ACV verdedigt zaterdag (18 maart) de koppositie in de Hoofdklasse B van het zaterdagvoetbal op eigen veld tegen Staphorst (vijfde). Op papier is de thuisclub favoriet, maar afgelopen zaterdag werd weer eens bewezen dat in deze klasse de uitslagen onvoorspelbaar zijn.

ACV zag van de naaste concurrenten DOVO (remise), CSV Apeldoorn (verlies) en de komende tegenstander Staphorst (verlies) punten verspelen, terwijl het zelf zeer moeizaam bij Sparta Nijkerk won. DOVO en ACV delen nu de eerste plaats, maar de formatie van trainer Fred de Boer heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan de ploeg uit Veenendaal. Eerder dit seizoen eindigde Staphorst-ACV in 1-2 via twee doelpunten van Saber Hendriks. De Assenaren verloren in twintig wedstrijden drie keer: twee maal op eigen terrein en slechts een uitwedstrijd. Vier duels eindigden in een gelijk spel en een simpel rekensommetje leert dat er dertien overwinningen werden behaald. ACV staat er uitstekend voor, maar moet nog veertien wedstrijden spelen. Er is dus nog een lange weg te gaan. De wedstrijd tegen Staphorst, met oud-ACV’er Danny Menting in de gelederen, begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Stadsbroek.

Auteur

Albert-Jan Garama