Grootste congres in het bestaan van De Nieuwe Kolk

Assen

Vandaag, dinsdag 14 maart, komt de Koninklijke Bibliotheek voor het jaarlijkse Nationale Bibliotheekcongres naar De Nieuwe Kolk in Assen.

Het congres staat in het teken van kinderen en jongeren. Voor De Nieuwe Kolk is het Nationale Bibliotheekcongres het grootste congres ooit. Met een programmering voor 950 bezoekers zijn alle zalen in theater, bibliotheek en bioscoop – zelfs tot aan de kleedkamers achter de schermen – in gebruik. Vandaag gaat het Nationale Bibliotheekcongres van start in de jarige Bibliotheek Assen. Afgelopen 7 maart was het een eeuw geleden dat door de Asser Vereniging Volksonderwijs de Asser bibliotheek werd gesticht. Dit heugelijke feit werd groots gevierd, tijdens het drukbezochte BoekenFEST’17 van afgelopen zaterdag waar de bibliotheek een Koninklijke Erepenning in ontvangst nam. Tijdens het Nationale Bibliotheekcongres vandaag wordt er met 950 bezoekers opnieuw een drukke dag verwacht. Voor DNK is het Nationale Bibliotheekcongres het grootste congres ooit. Alle zalen in het gebouw zijn in gebruik, inclusief ruimtes achter de schermen zoals de kleedkamers in het theater. Het congres draait dit jaar om het onderwerp Jeugd. Verschillende sprekers, waaronder Jan Terlouw, Jakob Guillois Laerkes en Stine Jensen gaan tijdens het plenaire programma dieper op dit onderwerp in: wat hebben kinderen bijvoorbeeld aan vaardigheden en kennis nodig voor de toekomst? Na het plenaire programma in de ochtend volgen er in de middag deelsessies door het hele gebouw. De dag wordt afgesloten met een diner en afterparty op het podium van de Grote Zaal.

Auteur

Albert-Jan Garama