Gevarieerde boekenkeuze voor de noordelijke literatuurgroepen

Assen

Tijdens het BoekenFest in De Nieuwe Kolk is zaterdagavond de boekenkeuze voor het nieuwe leesseizoen van de Stichting Literatuurclubs Drenthe (SLD) gepresenteerd.

Ieder jaar worden vier boeken uitgekozen die collectief door de meer dan 2.000 leden in de provincie gelezen worden. De keuze is gevallen op: Stefan Hertmans - De Bekeerlinge Een christelijk meisje wordt verliefd op een joodse jongen en vlucht met hem, maar de godsdienststrijd die rond 1097 woedt, heeft dramatische gevolgen voor haar gezin. Dörte Hansen – Het oude land Twee beschadigde vrouwen van Oost-Pruisische afkomst, ooit allebei om verschillende redenen gevlucht, vinden bij elkaar wat ze altijd hebben gemist, namelijk familie. Auke Hulst - En ik herinner mij Titus Broederland Twee broers trekken door een apocalyptisch landschap om te ontsnappen aan een natuurcatastrofe en worden daarbij niet alleen geconfronteerd met de ondergang van hun leefwereld, maar ook met hun eigen turbulente zielenroerselen. Aylet Gundar-Goshen - Eén nacht, Markovitsj In het Israël van voor de Tweede Wereldoorlog worden de rokkenjager Zeëv Feinberg en de onopvallende Yacob Markovitsj vrienden voor het leven. Recent verschenen boeken die volgens de selectiecommissie een evenwichtige en gevarieerde mix bieden. Het samen lezen in een leesgroep verhoogt het leesplezier en biedt gelegenheid om nieuwe boeken te leren kennen, is de ervaring van de SLD. De stichting bestaat al meer dan 45 jaar en is in Nederland de grootste provinciale leesgroeporganisatie.

Auteur

Albert-Jan Garama