Fischertechnikclub in Beilen

BEILEN

De Fischertechnikclub Nederland heeft zaterdag 18 maart een tentoonstelling in Wilhelmina zalencentrum te Beilen. Van 10.00 tot 16.00 uur, gratis toegang.

De Fischertechnikclub Nederland is een club modelbouwers van rond de 350 leden. Zij bouwen de modellen thuis en op de tentoonstellingen laten zij deze aan elkaar en aan het publiek zien. Dit kan variëren van een auto een kermismodel of een robot tot een grote kraan aan toe. De bouwers zijn in de leeftijd van 4 tot 80 jaar en proberen hiermee de jeugd warm te maken voor de technische beroepen.

Fischertechnik wordt gemaakt door dezelfde fabrikant die de fischer pluggen voor in de muur maakt. De grondstof is in hoofdzaak polyamide, een soort kunststof. Het was in de jaren 70 erg populair bij scholen als lesmateriaal en is nooit meer van de markt verdwenen. Het gehele systeem is gebaseerd op een schuifconstructie waarbij een nokje in een halfopen gleuf worden geschoven. Voor de aandrijving van de modellen worden motoren gebruikt van 6 tot 24 volt.

Meer info op de website: www.fischertechnikclub.nl.


Auteur

admin