Big Band Jazz en traditionele swing in De Hertenkamp

ASSEN

Jazzclub Assen ontvangt 19 maart jazzmusici uit de Noord-Nederlandse regio in De Hertenkamp Assen.

Voor de muzikale ontvangst zorgt de JCA Jam Band, de ruim 30 jaar geleden door musicerende leden van de jazzclub als Societeit d’Olde Band opgerichte formatie. Het orkest heeft zich onder leiding van trombonist/arrangeur Jacques Brinkman ontwikkeld tot een stevig swingende bigband en vertolkt een zorgvuldig geselecteerd repertoire waarin vele grote bigband klassiekers zijn opgenomen.

Naast het huisorkest van de club is er een podium voor het Groninger combo Swing du Nord met namen als violist Willem Wolthuis, gitarist Don Hofstee, klarinettist Wim de Bos en contrabassist Hans Lass. Vier gelouterde musici met een gezamenlijke passie voor de Swing uit de jaren ‘40, ‘50 en ‘60 van de vorige eeuw waarbij de legendarische Hot Club de France een belangrijke bron van inspiratie is. Aanvang 15.00 uur. Entree euro 5.


Auteur

admin