Stabat Mater van Dvorak in Assen

ASSEN

De Tsjechische componist Antonin Dvorak (1841 – 1904) voltooide het Stabat Mater na het achter elkaar overlijden van zijn drie kinderen.

Het gedicht ‘Stabat mater dolorosa’ van een Franciscaner monnik uit de veertiende eeuw vertelt over Maria die treurt bij haar zoon aan het kruis.. Na de eerste uitvoering in Praag begon het werk zijn zegetocht over heel de wereld.

Het Drents Kamerkoor en Arpeggio Het Asser Kamerkoor zijn een samenwerking aangegaan door het samen uitvoeren van dit muziekstuk dat in de originele versie voor vleugel, koor en vier solisten ten gehore wordt gebracht. Solisten zijn leden van het Nederlands Kamerkoor: Heleen Koele/Maria Valdmaa, sopraan - Karin van der Poel, alt - Alberto ter Doest, tenor en Kees Jan de Koning, bas. Pianiste is Loes van Ras. Het geheel staat onder leiding van Dick Dijk, vaste dirigent van het Drents Kamerkoor.

Op zondag 2 april om 15.00 uur in de Adventskerk te Assen. Kaarten euro 18 zijn een half uur voor aanvang in de hal van de kerken verkrijgbaar. Voorverkoop van kortingskaarten à € 15,- via www. drentskamerkoor.nl of bij Boekhandel Van der Velde Assen.


Auteur

Redacteur