Zeelui en Kozakken zingen in de Jozefkerk

ASSEN

In de Jozefkerk Assen is 23 maart om 19. 30 uur een botsing van culturen. Het Asser scheepskoor BIJ NACHT EN ONTIJ treedt dan op samen met het Ural Kosaken Chor uit Rösrath.

Geïnspireerd door het zilte nat zingt het scheepskoor Bij Nacht & Ontij een breed repertoire aan shanty's, scheeps- en havenliedjes, ballads en maritieme smartlappen. Dat repertoire, van ongeveer 50 liedjes, is zeer divers en meertalig. De muzikale leiding is in handen van accordeonist Marinus Scholten. Het koor staat garant voor een vrolijke scheepse sfeer en het enthousiasme van de mannen werkt zeer aanstekelijk naar het publiek. Het Ural Kosaken Chor vindt zijn oorsprong in het oude Rusland. Na de bloedige revolutie van 1917 in Rusland trokken veel Russen naar het buitenland. En daar waar de gevluchte Russen neer streken leidde dit vaak tot de oprichting van Kozakkenkoren ter herinnering aan de cultuur die ze ontvlucht waren. Ook het Ural Kosaken Chor uit Rösrath (Dld) is een koor dat de culturele waarden van de Russische Orthodoxe kerk en de volksliedjes uit het oude Rusland en Oekraïne wil bewaren en doorgeven. Het koor staat onder de muzikale leiding van Alexander Kovlegin. Het Kosaken Chor treedt in veel Europese landen op en heeft een zeer goede reputatie wat betreft de vertolking van Russische volksliedjes en Russisch-orthodoxe liederen. Een concert waarbij Drentse zeelieden en Russische kozakken u laten kennismaken met oude muzikale tradities. Een eenmalig uniek gebeuren op donderdag 23 maart 2017 in de Jozefkerk aan het Kerkplein in Assen. Toegangskaarten euro 16 in voorverkoop via bnoassen@gmail.com of bij VVVAssen. ’s Avonds aan de kassa euro 21.

Auteur

admin