Verhalenwedstrijd Historische Vereniging De Smilde

SMILDE

De verhalenwedstrijd met het thema ‘De straat van mijn jeugd’ van de historische vereniging ‘De Smilde’ is een succes geworden. Vijftien inwoners van de Smilde hadden een verhaal ingeleverd.

Tijdens de donderdagavond gehouden jaarvergadering in De Spil in Bovensmilde prees hoofdredacteur Fred Fontijn van het tijdschrift ‘Levend Verleden’ van de historische vereniging de schrijvers voor de kwaliteit van de geschreven verhalen. Er waren prijzen in drie leeftijdscategorieën: tot 40 jaar, tot 50 jaar en boven de 50 jaar. In de jongste categorie waren geen inzendingen. In de groep tot 50 jaar ging de eerste prijs (een bon van 25 euro) naar Arjan Post uit Bovensmilde, tweede werd Bert Sluiter uit Hoogersmilde (15 euro) en derde A. Hof uit Smilde (10 euro). In de groep boven de 50 jaar ging de eerste prijs naar Jan Hoeks (Hoogersmilde), tweede werd Wemmie Wolf (Assen) en derde An Vos (Groningen).

De prijs voor het beste verhaal, een bon van 50 euro) werd door de redactie unaniem toegekend aan Arjan Post voor zijn verhaal over de Rozenstraat in Bovensmilde. Alle verhalen worden in het juni nummer van ‘Levend Verleden’ gepubliceerd.


Auteur

Redacteur