Nationale ombudsman komt naar Assen

ASSEN

De Nationale ombudsman en zijn team zijn van 29 tot en met 31 maart aanwezig in Drenthe.

Na Limburg, Noord-Holland en Utrecht is Drenthe de vierde halte van de provincietour door Nederland. Tijdens de tour langs alle provincies wil de Nationale ombudsman met zoveel mogelijk mensen in gesprek. Reinier van Zutphen: “Wij zijn benieuwd hoe mensen de dienstverlening van hun gemeente, de Belastingdienst, het CJIB, UWV of een andere overheidsinstantie ervaren. Waar lopen zij tegenaan, is er misschien iets misgegaan? Bijvoorbeeld op het gebied van toeslagen, uitkering of schuldhulpverlening. Wij horen graag wat er in Drenthe speelt. En mogelijk kunnen we al meteen helpen. Daarom roep ik mensen op vooral bij ons langs te komen.’

Niet iedereen weet de Nationale ombudsman te vinden of weet waarvoor men hier terecht kan. Daarom staat de tour langs de provincies in het teken van ontmoetingen met inwoners en overheidsinstanties en intermediairs.

De gele Ombudsbus komt door heel Drenthe. Woensdagmiddag 29 maart (12.00 tot 15.00 uur) zijn de Nationale ombudsman en zijn team aanwezig op de markt in Assen. Meer informatie over de tour in Drenthe: www.nationaleombudsman.nl/tour-Drenthe.

Ook gaat de ombudsman op werkbezoek bij overheidsinstanties en intermediairs. Zo loopt de ombudsman een middagje mee met de politie in Assen en brengt hij een bezoek aan het Bondgenootschap Geletterden in Emmen. Van Zutphen: ‘Ik wil niet alleen persoonlijk kennismaken met inwoners uit Drenthe, maar ook overheden uitdagen kritisch te kijken naar hun eigen handelen.”

Heeft u een probleem met een overheidsinstantie zoals de Belastingdienst, het CJIB, de gemeente, UWV of de politie? En komt u er met hen niet uit? Dan kunt u terecht bij de Nationale ombudsman.


Auteur

Redacteur