Koninklijke erepenning Bibliotheek Assen

Assen

Gisteren kreeg Bibliotheek Assen de Koninklijke Erepenning uitgereikt.

Tijdens het BoekenFEST’17, wat zich vanavond afspeelt in De Nieuwe Kolk, was er een speciaal moment waarop Burgemeester Marco Out de onderscheiding uitreikte aan directeur Hanneke Bruggeman van Bibliotheek Assen. Bibliotheek Assen ontvangt de Koninklijke Erepenning vanwege haar honderdjarige bestaan op 7 maart 2017. “Voor de geestelijke ontwikkeling en ontspanning der inwoners van Assen en omstreken.” Met dat idee in het achterhoofd werd de Asser bibliotheek een eeuw geleden opgericht door de Asser Vereniging Volksonderwijs. Na vele omzwervingen door de stad – via een locatie aan de Alteveerstraat, de Doevenkamp, Het Forum en uiteindelijk in De Nieuwe Kolk – zijn we honderd jaar verder en is er in Assen nog steeds een bibliotheek die iedere dag relevant is voor de bevolking van Assen en omgeving. Dit heuglijke feit wordt het hele jaar gevierd. Ook tijdens het BoekenFEST’17 van vanavond was er volop aandacht voor de jarige bibliotheek. Naast het ontvangen van de Koninklijke Erepenning, onthulde directeur Hanneke Bruggeman tijdens haar toespraak de speciaal voor het jubileum geschreven thriller van Marcel Möring ‘Kleurentovenaar’. Daarnaast is er een expositie te zien over de 100 jarige bibliotheek. Fotograaf Yolanda Visser.

Auteur

Albert-Jan Garama