Over Apocalyps en Hoop

ASSEN

Donderdag 16 maart is de vierde avond in de serie 'Bronnen van Hoop?!'van het Oecumenisch Leerhuis 2017 in de Opstandingskerk. Deze avond heeft als thema: 'Apocalyps en Hoop'.

Het woord ‘apocalyps’ wordt nogal eens gebruikt. Het lijkt typerend voor onze tijd: ecologische dreigingen, populistische grofheden, terroristisch geweld. ‘Ik ben de laatste persoon tussen u en de apocalyps’, zei Hillary Clinton. In de lezing van Johan Goud gaat het over wat kunstenaars in confrontatie met de apocalyps kunnen doen. En over de hoop waarover dit in de joodse Talmoed staat: ‘Is het niet beter als de mens nooit geschapen was? Inderdaad was dat beter geweest. Maar nu de mens eenmaal geschapen is, doet hij er het best aan zijn daden te onderzoeken en zijn fouten te herstellen.’

Prof. dr. Johan Goud is sinds 2015 emeritus hoogleraar (‘religie en zingeving in literatuur en kunst’, Utrecht) en emeritus remonstrants predikant. Hij schreef veel over uiteenlopende onderwerpen, o.a. over joodse filosofie, over theologische thema’s (bijv. Onbevangen. De wijsheid van de liefde, 2015) en over religie en literatuur (bijv. Door woorden gekust. Talen van de liefde, 2016).

Om 19.45 uur in de Opstandingskerk Assen.. Het volledige programma van het Leerhuis is te vinden op de website: www.pkn-assen.nl.


Auteur

Redacteur