Bijspijkeren verkeerskennis in Assen

ASSEN

Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen heeft op donderdag 20 april een opfriscursus.

Het verkeer is de laatste jaren snel aan het veranderen; het wordt steeds drukker. Intussen zijn verkeersregels en -situaties veranderd. Daarnaast ontwikkelt iedere automobilist een eigen rijstijl. Hierin sluipen routines die voor verbetering vatbaar zijn. Om nog lange tijd veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen is het mogelijk dat automobilisten in ontspannen sfeer hun rijvaardigheid kunnen testen, evenals reactiesnelheid, gezichtsvermogen en gehoor.

Aan de hand van een rit in de eigen auto ontvangen de deelnemers een aantal deskundige adviezen van een hiervoor speciaal opgeleide rijinstructeur. Een rit in de eigen auto duurt ongeveer 45 minuten. Hierbij is absoluut geen sprake van een examen en deelnemrs behouden hun rijbewijs.

De theorie en workshops worden gegeven in het Wielerhome, Stadsbroek 11/A Assen (achter De Bonte Wever). Er is voldoende parkeerplaats aanwezig. De kosten bedragen euro 25 voor het gehele programma. Deelnemers uit alle gemeenten van Drenthe kunnen meedoen.

Interesse? Reageer vóór 28 maart. Schriftelijke opgave bij Veilig Verkeer Nederland, afdeling Assen, p/a Koldakker 37, 9407 BR Assen, telefoon 0592-372275 of per e-mail info@vvnassen.nl met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en leeftijd, en ochtend- of middagdeelname.

Deze cursus wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Drenthe en de Gemeente Assen.


Auteur

Redacteur