TC Smalhorst Beilen start met aanleg eerste Padelbaan

Beilen

Bij tennisclub Smalhorst is begonnen met de aanleg van een Padelbaan. De verwachting is dat de baan er begin april ligt.

Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld en in landen als Spanje, Frankrijk, België, Duitsland al enorm populair. Padel kan worden omschreven als een variant tussen tennis en squash. Padel wordt gespeeld als een dubbelspel op een baan van 20 bij 10 meter in een kooi waarvan de wanden van veiligheidsglas en gaas zijn. De wanden mogen bij het spel worden gebruikt. In Nederland is padel een nieuwe en nog vrij onbekende sport maar inmiddels is dat aan het veranderen en is ook hier padel aan een opmars begonnen. Alleen al in 2016 zijn er 30 nieuwe padelbanen aangelegd. In het Noorden komt padel heel langzaam van de grond. Alleen in het district Friesland ligt in Joure sinds 1 april 2016 een baan. In het tennisdistrict Groningen-Drenthe zal de padelbaan in Beilen de eerste zijn. De tennisclub is daarmee innoverend bezig om de vereniging toekomst bestendig te maken. Met de aanleg van een padelbaan wordt het sportaanbod uitgebreid en tracht de tennisclub een breder publiek als doelgroep voor de sport te interesseren. Het is een laagdrempelige sport, die gemakkelijk onder de knie te krijgen is en waarin – ook dankzij de wand, die extra kansen creëert – al snel een paar leuke rally’s kunnen worden gespeeld. Het is snel en flitsend en hierdoor is het aantrekkelijk voor de jongeren. Doordat het minder belastend is voor de gewrichten biedt het zeker voor de ouderen ook een mogelijkheid om langer te blijven sporten.

Auteur

Albert-Jan Garama