Lidewijde Paris met ‘Hoe lees ik’ in Smilde

SMILDE

Wat is nu eigenlijk literatuur en hoe werkt het? Het mooie is dat iedereen daar een eigen idee over heeft. In deze workshop krijgt de lezer tips om een tekst eens anders te lezen.

Het boek ‘Hoe lees ik’ staat vol met suggesties, aan de hand van fragmenten uit boeken. Van de Max Havelaar via De zwarte met het witte hart naar David Mitchill. Paris heeft haar boek voorzien van concrete voorbeelden. Dit jaar is het motto van de Boekenweek Verboden Vruchten, de kunst van het verleiden.

Lidewijde gaat op zoek naar, hoe het sinds die eerste appel van Eva uit de bijbel, verder ging in de literatuur met de verboden vruchten. Ze gaat op verkenningstocht en heeft vragen,” hoe speelt die beroemde appel door in de kunst en literatuur” Wat voor verleidingen kennen we uit romans. Hoe verleidt een schrijver mij als lezer.

Bibliotheek Smilde 23 maart ’17 20.00 uur, Telefoon 088-0128265, info@bibliotheeksmilde.nl. Deze activiteit is een samenwerking CRAS en de Bibliotheek


Auteur

Redacteur