Vijftiende Landelijke Opschoondag

Assen

Tienduizenden Supporters van Schoon hebben 25 maart de traditionele buurtschoonmaak op de Landelijke Opschoondag.

Iedereen die graag in een schone omgeving woont, werkt of vrije tijd doorbrengt, steekt tijdens deze 15e editie de handen uit de mouwen voor een zwerfafvalvrije buurt. Uit het groeiend aantal vrijwilligers valt op te maken dat Nederlanders steeds meer het belang zien van een schone buurt en er verantwoordelijkheid voor voelen. Samen iets doen voor de buurt creëert bovendien meer verbondenheid en verhoogt daarmee een positieve en veilige sfeer. Het thema voor dit jaar is dan ook: Eén buurt, één missie”. In 2016 staken meer dan 100.000 vrijwilligers op zo’n 1750 locaties in Nederland de handen uit de mouwen tijdens de Landelijke Opschoondag. Ook voor 2017 zijn alweer honderden opruimacties aangemeld via supportervanschoon.nl. Zo gaan vrijwilligers, scholen, sportclubs, ondernemers en supermarktketens ook dit jaar weer aan de slag met aanstekelijke initiatieven om samen met de buurt de omgeving afvalvrij te maken. Door online een opruimactie aan te melden, kan iedereen makkelijk aansluiten en wordt praktische informatie gedeeld met andere supporters. Bovendien kan iedereen die een actie aanmeldt op supportervanschoon.nl hulp krijgen bij het promoten van zijn of haar actie. Foto Arie Kievit.

Auteur

Albert-Jan Garama