Veurlezen op Asser scholen

ASSEN

Op bijna alle basisscholen in Assen wordt de komende weken voorgelezen in het Drents. Het veurlezen wordt gedaan door vrijwilligers van het Huus van de Taol, zoals de keurnoten en de taolschulte.

In het kader van de Meertmaond Streektaolmaond organiseert het Huus van de Taol al een aantal jaren het veurlezen op basisscholen in heel Drenthe. De belangstelling hiervoor groeit. Ook in Assen. In Assen doen dit jaar 16 scholen mee aan het veurlezen en dat zijn er drie meer dan vorig jaar. Aan in totaal zo'n 2200 leerlingen wordt een uurtje voorgelezen.

De Asser vrijwilligers van het Huus van de Taol hebben hiervoor een Veurleesmap samengesteld met verhaaltjes en gedichtjes die zijn geschreven door Drentse schrievers, of door Drentse schrievers zijn vertaald in het Drents. Wethouder Albert Smit leest vrijdag 10 maart voor op de Emmanschool en een week later leest gemeentesecretaris Theo Dijkstra voor op De Valkenhorst.


Auteur

Redacteur