Tijdrijden op de racefiets over historische 'Tour de TT' route

Assen

In Borger staat 12 en 13 augustus een nieuwe uitdaging te wachten op de echte doorzetters op de racefiets. In je eentje 500 km tijdrijden over de legendarische en historische TT route door Drenthe.

Waar in vroeger tijden de TT-helden op hun 500CC motoren door Drenthe langs Assen, Rolde, Hooghalen en Borger, raasden kun jij nu in de stijl van Tom Dumoulin je tijdrit kwaliteiten testen in deze ultieme tijdrit op de racefiets van maar liefst 500 KM. Stayeren is niet toegestaan, dus gaat het je lukken deze uitdaging binnen 24 uur in je eentje te voltooien? Dan verdien jij een heroïsch onthaal in het fantastische Start & Fan Park waar TT Drenthe 500 haar tenten zal opslaan. Deze uitdagende tijdrit is een fysieke en mentale slijtageslag die het uiterste van lichaam en geest vraagt. De uitdaging is dan ook alleen weggelegd voor de sportieve wielersporter die van een extreme uitdaging houdt. 500 Km als eenzame fietser tegen de wind in jezelf tegenkomen, is beleven wat tijdrijden in optima forma is. Of je de tijdrit nu rijdt op je sportieve racefiets of op de speciaal geprepareerde tijdritfiets met ossekopstuur en dichte wielen, voor iedereen geldt, de benen moeten het doen! Vanaf het moment dat je het startpodium in het schitterende Borger verlaat! De TT Drenthe 500 wordt verreden in rondes van 50 Km over grotendeels het historische TT Circuit waarop in de jaren 1925 – 1954 de 500 CC motoren raasden en die nu als vijfsterren route de ultieme uitdaging op de racefiets zal zijn. TT Drenthe 500 gaat op 12 augustus 2017 van start vanuit het Start & Fan Park in Borger en eindigt op 13 augustus 2017, na 24 uur / 500 KM stoempen met natuurlijk een “heldenontvangst”. Inschrijven kan deze eerste editie voor de individuele tijdrit of als team van 5 personen voor de ploegentijdrit (in estafettevorm). Beleef deze extreme uitdaging op een uniek parkoers over de historische TT Route door Drenthe. Uiteraard wordt gereden met een chip voor tijdsregistratie en hebben we voor de volgers de TT Drenthe 500 App met alle info en livetracking. Voor meer informatie www.ttdrenthe500.nl Noot voor de redactie, niet voor publicatie;

Auteur

Albert-Jan Garama