Dreentse Liedties in Concert

BEILEN

/REGIO - Vijf nieuwerwetse Drentstalige liedjes staan centraal tijdens het concert van het projectkoor Zing-inn en Fanfare Excelsior uit Oosterhesselen.

Op zaterdag 18 maart sluiten de 80 muzikanten en zangers gezamenlijk het project Dreentse Liedties op Tournee af, waarmee Stichting Betoeterd het afgelopen jaar de amateurkoor- en blaasmuziek in Drenthe én de Drentse taal onder de aandacht bracht. De avond wordt -uiteraard in het Drents- gepresenteerd door Wim Boer, radiopresentator van RTV Drenthe.

Vanuit heel Drenthe meldden 30 amateurzangers zich aan om de speciaal gearrangeerde liedjes van Martijje!, Herman Schepers, Lucine Oetsen, Andries Middelbos en Ria Pronk in te studeren voor driestemmig (gemengd) koor. Herman Schepers zingt zijn nummer Demente Blues als gastsolist. Het lied beschrijft de verwarring en wanhoop bij dementie. In slechts drie repetities maakten de koordeelnemers zich de vijf liedjes eigen onder leiding van koordirigent en – arrangeur Jan Smale uit Nieuw-Amsterdam.

Dreentse Liedties in Concert wordt gehouden in kerkgebouw Voorhof Westerbork, start om 20.00 uur. Entreekaarten zijn euro 5 in de voorverkoop verkrijgbaar bij de leden van Excelsior Oosterhesselen, bij leden van het Zing-inn koor, Jumbo Westerbork, Huus van de Taol Beilen en via de Bond van Koren in Drenthe. Aan de zaal kosten kaarten euro 7,50.

Foto Zing-inn projectkoor, eigen foto.


Auteur

Redacteur