Geslaagd Twirlconcours Drenthehal Beilen

Assen

Het twirling concours, georganiseerd door AMDG Beilen in samenwerking met de bond NBTA, op zaterdag 4 maart was een groot succes. Het publiek genoot van de diverse disciplines van het twirlen.

De strakke organisatie en de stijlvol aangeklede Drenthehal in Beilen bood een professioneel podium voor de meiden en dames van de 20 verenigingen uit Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Resultaten AMDG Twirling, een showsport die dans en ritmisch bewegen op muziek combineert met het gebruik van een baton, kent verschillende disciplines. De twirlsters van AMDG Beilen komen met name uit in dancetwirl en x strut. Het jongste team van AMDG deed voor de eerste keer mee aan een wedstrijd. Ze gingen met de 1e prijs dancetwirl naar huis. Een knappe prestatie! Een 2e prijs was er voor het een na jongste team van AMDG in de discipline dancetwirl. Ook enkele solisten van AMDG vielen in deze sport in de prijzen. Een bijzondere vermelding voor twirlster Anika Kinds. Zij nam deel aan solo twirling 2 baton oftewel met twee batons. Dit vraagt veel coördinatie en concentratie. Zij liet een goed resultaat zien. Drumline De prijsuitreiking werd ingeleid door Drumline. Deze slagwerkgroep van muziekvereniging AMDG Beilen bestaat uit een vijftal jongemannen die met opzwepende muziek de Drenthehal lieten swingen. Een spetterend einde van een geslaagd concours.

Auteur

Albert-Jan Garama