Rieksie wint de Heufdpries

BEILEN

De toneelvereniging van buurtvereniging ’t Beurschap gaat 4 maart 20.00 uur een toneelstuk opvoeren in het buurthuis De Raat. Een klucht in drie bedrijven geschreven door Jannes Bennen.

Het toneelstuk heet ‘Rieksie wint de Heufdpries’. De klucht speelt zich af in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Geert en z’n Truus bestieren samen een boerenbedrijf met hun ietwat achtergebleven ongetrouwde zoon Rieksie. Als op een goede dag de praatgrage postbode een aangetekende brief komt brengen met het bericht dat de familie een dikke prijs in de loterij hebben gewonnen is het hek van de dam. Als kort daarop ook nog een hoogzwangere juffrouw gesignaleerd wordt op de deel dan zijn de poppen echt aan het dansen.

De nieuwsgierige buurvrouw staat steeds op de stoep om toch maar niets te missen van alle gebeurtenissen rondom de familie Kuipers. En als zij zich er ook nog mee gaat bemoeien, wordt het er allemaal niet gemakkelijker van. Gelukkig houdt de vroedvrouw het hoofd koel en is als een rots in de branding.

Je houdt het niet voor mogelijk maar alles komt weer op z’n pootjes terecht.

De kaarten zijn voor euro 5 verkrijgbaar aan de zaal en vooraf in de Raat.


Auteur

Redacteur