Toneelstuk over de uitvindingen kunstmest en Zyklon-B

HOOGHALEN

Theatergroep Toneel Overdag speelt op zondag 5 maart om 14.00 uur het toneelstuk ‘De Scheikundige in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork’.

Het stuk gaat over het leven van de Duits-Joodse scheikundige Frits Haber. Deze wetenschapper was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van zowel kunstmest als van het insecticide Zyklon-B, dat tussen 1942 en 1944 werd gebruikt als gifgas in de vernietigingskampen.

In het toneelstuk, van de hand van chemicus/schrijver Chrétien Schouteten, gaat theatergroep Toneel Overdag in op vragen over hoe deze Nobelprijswinnaar in het leven stond en hoe hij zijn uitvindingen en daden verantwoordde, ten opzichte van zichzelf en zijn gezin. De in Thesinge woonachtige schrijver was als scheikundedocent verbonden aan het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen en aan RSG De Borgen in Leek. Hij hield zich in de hoedanigheid van universitair vakdidacticus al bezig met chemische wapens.

Kaarten kosten euro 12,50 en zijn te reserveren via info@kampwesterbork.nl of 0593-592600.


Auteur

Redacteur