Talent voor Gastvrijheid |

Assen

K&C en MusicGenerations brachten afgelopen weekend vluchtelingen en inwoners van Drenthe samen in het kader van Talent voor Gastvrijheid.

In het restaurant van AZC Oranje waren 's middags workshops percussie en zang, s 'avonds was in tuincentrum de Tuinkabouter in Oranje een concert van de Syrische zanger Gharib Ali en de band Kill Your Darlings. Volgens organisator Ilse Veneklaas stond plezier voorop tijdens het workshopprogramma. Onder leiding van de muzikanten van Kill Your Darlings maakten deelnemers eerst hun eigen percussie-instrument. Daarna werd gewerkt aan een presentatie ter voorbereiding van het avondprogramma. Dat werd ingevuld met gezamenlijk muziek maken en samenzang. Gharib Ali is zanger en musicus, hij is gevlucht uit Syrië en woont al een aantal jaren in Nederland. Kill Your Darlings omlijste het geheel met stevige popmuziek. De foto's zijn van Bert Vennik.

Auteur

Albert-Jan Garama