Natuurcursussen Anloo

Assen

Sinds 2012 worden door het Natuurpresentaties groene cursussen aangeboden in Zorgboerderij de Mikkelhorst (Haren), vanaf 2016 is het aanbod uitgebreid met een tweede cursuslocatie in het Drentse Anloo (de Koningsherberg) en dit jaar volgt Groningen (NME centrum Beijum). Als voorjaarsbod staan cursussen vogelzang, wilde flora en Noord-Drentse rivieren op het programma. Voor de cursus vogelzang is er een beginnersgroep in het Groningse Beijum (start 13 april, daarna drie vroege zaterdagochtenden) en een gevorderden optie in het Drentse Anloo met excursies in het Harense Quintusbos (start 20 april, daarna drie vroege zaterdagochtenden). Kosten euro 65. Op 3 mei start de floracursus in de Harense Mikkelhorst, deze opleiding bestaat uit twee avonden en drie excursies. Kosten euro 75. De cursus Noord-Drentse rivieren is een cursus voor gevorderde natuurgidsen en natuurkenners. Hoofdmoot is ecologie van Hunze, Eelderdiep / Peizerdiep en Drentsche Aa. Met één theorie avond (Anloo 11 mei) en drie zondagse dagexcursies (23 en 28 mei, 13 augustus) is het vooral een veldcursus gericht op ecologische kennis. Kosten euro 75. Opgave voor deze cursussen alleen per mail (info@natuurpresentaties.nl).

Eigen foto


Auteur

Redacteur