Klein Orkest met voorjaarsconcert in Grolloo

Assen

Dorpskerk van Grolloo zal 5 maart het decor zijn voor een vrolijke, muzikale voorjaarszondagmiddag verzorgd door Klein Orkest uit Rolde.

Dit in de omgeving inmiddels bekende negentien koppige koperensemble, zal het publiek gaan verblijden met muziek uit vele periodes uit de muziekgeschiedenis. Op het programma staan werken van George Friedrich Händel, John Bull, George Gershwin en vele anderen. Kortom, een gevarieerd repertoire met voor elk wat wils. Klein Orkest staat sinds 2008 onder de gedreven leiding van Klaas Pereboom, die zelf trombone meespeelt.

Iedere dinsdagavond wordt stevig gerepeteerd op de prachtige composities en arrangementen, die niet bepaald eenvoudig zijn. Het feit dat er geen dirigent voor staat, maakt het nog eens extra uitdagend voor het orkest, dat overigens bestaat uit (gevorderde)amateurs als (semi)professionele musici in de leeftijd variërend van 14 tot en met 77 jaar. Vanwege het vertrek van één van de trombonisten is er vanaf heden een vacature voor een gevorderde tenor trombonist. Informatie hierover is in te winnen via de http://www.kleinorkestrolde.nlen op Facebook.

Aanvang 15.30 uur, toegang: gratis. Na afloop zal er een collecte zijn ter bestrijding van de onkosten.


Auteur

Redacteur