ACV moet in de achtervolging

Assen

ACV moet in de achtervolging. Door allerlei afgelastingen is de ranglijst van de Hoofdklasse B in het zaterdagvoetbal danig vertekend.

DOVO is koploper met acht punten voorsprong op de Asser formatie, maar heeft ook drie wedstrijden meer gespeeld. In theorie kan ACV de ploeg uit Veenendaal dus achterhalen, maar dan moet het wel de achterstallige wedstrijden winnen. In dat streven wacht zaterdag een thuiswedstrijd tegen Excelsior ’31. Geen gemakkelijke opgave want van deze tegenstander werd eerder in de competitie met 3-2 verloren. Het betekende toen de eerste nederlaag in de puntenstrijd. Om ondanks de afgelasting van de uitwedstrijd tegen Eemdijk toch enigszins in het ritme te blijven, oefende ACV tegen de eersteklasser Drachtster Boys, dat met 5-0 werd geklopt. Zaterdag wordt de ploeg van trainer Fred de Boer echter echt getest. De wedstrijd ACV - Excelsior ’31 begint om 14.30 uur op Sportpark Stadsbroek.

Auteur

Albert-Jan Garama