Vesper in de Adventskerk

ASSEN

In de Adventskerk is 26 februari weeer een muzikale vesper in de reeks Musica Pro Deo. Elke laatste zondag van de maand weer weten vele liefhebbers van muziek en liturgie de weg naar deze fraaie kerk te vinden.

Dit keer vormt een aantal Aria’s van J.S. Bach de rode draad in de vesper. Zij sluiten aan bij de Jesaja-tekst van deze zondag: Ik heb je in mijn handpalm gegrift. Ook de teksten van de Aria’s getuigen van een grenzeloos vertrouwen.

Bach maakte er schitterende muziek van, hier uitgevoerd door sopraan, dwarsfluit en orgel. Het orgel verbeeldt de ene keer een cello, dan weer legt het een bodem onder de stem en de fluit.

Uit deze voorstelling klinkt in de vesper de beroemde aria Schafe können sicher weiden. In de bewerking van Wietse Meinardi lijken er twee dwarsfluiten te klinken in plaats van één. De overige aria’s komen ook alle uit cantates van Johan Sebastian Bach en zijn voor deze vesper nieuw ingestudeerd, ze bevatten virtuoze fluitpartijen.

Aanvang 16.00 uur. De toegang is gratis, er is een collecte.


Auteur

Redacteur