'Somebody Will Know Someday Herinneringen aan Cuby & the Blizzards' genomineerd

Assen

Het boek Somebody Will Know Someday – Herinneringen aan Cuby & the Blizzards van auteur Koert Broersma, is genomineerd voor de DHV-prijs 2016.

Volgens het juryrapport geeft het boek een mooi overzicht van de recente geschiedenis van de blues in Drenthe en Nederland. “Er is veel verschenen over Cuby, maar dit is een meer algemene en nuchtere beschrijving van die periode.” Volgens auteur Koert Broersma in DvhN op zaterdag 11 februari is het een afgerond geheel geworden. “Er zitten veel elementen in. Popgeschiedenis, maar ook de manier waarop die groep Drenthe op de kaart heeft gezet, hoe het in die tijd toe ging in een dorp als Grolloo en hoe nukkig en onvoorspelbaar Harry ‘Cuby’ Muskee kon zijn. Die nominatie is prachtig. Voor mij persoonlijk is het leuk, maar het is ook een erkenning voor de band en de geschiedenis.” Op 12 maart wordt bekend wie de prijswinnende bijdrage aan de Drentse geschiedschrijving heeft gemaakt. De prijs wordt sinds 2001 uitgereikt aan een persoon, groep of instelling die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Drentse geschiedschrijving. Aan iemand die veel gedaan heeft ter bevordering van de kennis over, het onderzoek naar en/of het behoud van het Drentse verleden in de breedste zin van het woord. Voor het eerst wordt ook een publieksprijs ingesteld. De Drentse Historische Vereniging wil daarmee nog meer mensen betrekken bij het stimuleren van de Drentse geschiedschrijving. Meestemmen kan via de website van de Drentse Historische Vereniging: www.drentsehistorischevereniging.nl. De auteur, Koert Broersma, is bestuurslid van de Stichting Blues in Grolloo en webredacteur van het Cuby & The Blizzards Museum in Grolloo.

Auteur

Albert-Jan Garama