Sytze de Vries in Oecumenisch Leerhuis

ASSEN

Assen - De derde avond in de serie 'Bronnen van Hoop?!' van het Oecumenisch Leerhuis is op 16 februari. Deze avond heeft als thema: 'Ons lied wordt steeds gedragen / op vleugels van de hoop’.

Zo begint het vierde couplet van een der bekendste liederen van Sytze de Vries, dichter/theoloog/tekstschrijver: ‘Zolang wij adem halen’, Lied 657. Waarom zingt de kerk? Wat beweegt ons daarbij, en waartoe dient het lied, de muziek? Het is voor elke godsdienst ondenkbaar dat het gesproken woord ook het laatste woord zou hebben. Juist in het lied en in de muziek gaan wij onze grenzen te buiten, en durven wij zingen van wat nog niet is. Dat maakt het lied tot vervoermiddel van de hoop. Aan de hand van de nodige liederen, die we ook proevend met elkaar zullen zingen, zal hij wijzen op de vergezichten, die we al zingend ‘inademen’. De avond wordt gehouden op 16 februari om 19.45 uur in de Opstandingskerk, Wilgenbeemd 2 Assen. Entree euro 6 p.p. Het volledige programma van het Leerhuis is te vinden op de website www.pkn-assen.nl.

Auteur

admin