It’s time to rumble! |

Assen

Afgelopen zaterdag organiseerde Rumble Events in Beilen haar tweede vechtsportgala. In discotheek Afslag 30 was het ‘Time to Rumble’

BEILEN - Een ring van 7 bij 7 meter vult de dansvloer. Daarboven discoballen in verschillende formaten. Discotheek Afslag 30 in Beilen is omgebouwd tot een ware vechtsporttempel, maar er wordt wel gedanst. In de ring dansen de vechters om elkaar heen. Elkaar af en toe een kick of een stoot toedienend. Drie ronden van drie minuten. Of korter, bij knock-out of opgave. Met 300 bezoekers en 28 partijen heeft Rumble Events een groots vechtsportgala neergezet. ,,Het grootste van Drenthe”, beweert Andre Stötefalk, organisator en eigenaar van Rumble Events, ,,Maar je hebt in Drenthe niet echt grote gala’s en niet zo professioneel”, relativeert hij. Stötefalk is ambitieus. Hij wil meer grote vechtsportgala’s in het noorden van het land organiseren. Zijn eerste gala, afgelopen oktober in Winschoten was al een groot succes, en ook op het gala in Beilen kijkt hij achteraf zeer tevreden terug. ,,Het is supergoed bevallen. Veel positieve reacties en mooie partijen.” Het publiek kreeg maar liefst 28 partijen voorgeschoteld. Van jeugd tot nieuwelingen, dames en heren, en van C- tot A-klasse partijen. Voor de hoofdpartij is lokale held Erwin van de Beld uit Hoogeveen gematcht tegen Robin Ciric uit Drachten die zijn debuut als prof maakt. Beide heren stonden al eens eerder tegenover elkaar, in de B-klasse, en toen was Ciric de sterkste. De heren weten er een mooi spektakel van te maken en verwennen het publiek op een hoogstaande en spannende partij waar beide vechters niet veel voor elkaar onderdoen, maar uiteindelijk blijkt Van der Beld wederom niet opgewassen tegen Ciric. In de derde ronde moet hij opgeven en wint Ciric op technisch knock-out. Stötefalk liep in het verleden veel gala’s af, maar miste een stukje professionaliteit. Hij had het plan opgevat om zelfs iets te organiseren. ,,Maar toen knapte mijn hoofdslagader. Ik was in principe dood. Ik had één procent overlevingskans. Ik heb twee weken in ziekenhuis gelegen waarvan ik mij alleen de laatste drie dagen kan herinneren.” Stötefalk herstelde wonderwel snel maar mocht vervolgens weinig meer doen. ,,Ik mag niet meer dan tien kilo tillen, ik mag niet in stressvolle situaties terecht komen. Ik mag me niet druk maken want anders kan mijn hoofdslagader weer knappen.” Maar stilzitten kan Stötefalk niet dus begon hij alsnog met het organiseren van kickboksgala’s. Er zijn nu twee geweest en de volgende is in april in Delfzijl. Ook met Drenthe heeft Stötefalk meer plannen. Beilen is zeker voor herhaling vatbaar en kunnen we volgend jaar weer verwachten. Volgens Stötefalk is er steeds meer vraag naar vechtsportgala’s. De opmars van internationale organisaties als de UFC en Glory is daar debet aan. ,,Mensen moeten het beleven. Als ze een keer zijn geweest komen ze vaker. Mijn eerste gala was afgelopen jaar in Winschoten. Mensen verwachtten een standaard gala, maar ik had danseressen en vlammenwerpers. Hier in Beilen is de entourage weer anders omdat het in een discotheek is. In april is het volgende Rumble event in Delfzijl. Daar gaan we het theater in. Ik wil gewoon iets professioneels neerzetten. Dit gala in Beilen is weliswaar kleiner van opzet, we hebben geen danseressen en vlammenwerpers, maar wel rondedames, een cameraploeg die alle partijen opneemt en met Tom Wesselink hebben we een professionele ringspeaker.” Als de laatste partij om elf uur is geëindigd, en de nodige foto’s, al dan niet met de rondedames gemaakt zijn, wordt de vechtsporttempel in no-time weer omgetoverd tot discotheek. Om twaalf uur moet er weer gedanst worden. Niet op het canvas van de ring, maar op de dansvloer. Maurice Vos. Foto's Maurice Vos.

Auteur

Albert-Jan Garama