Eerste cross triathlon in Drenthe op en rond het Gasselterveld

Assen

Het Gasselterveld zal op 9 juli de locatie zijn waar de eerste RUNFORESTRUN Cross Triathlon zal plaatsvinden.

De deelnemers zullen zwemmen in het blauwe water van de voormalige zandafgraving Zeldenrust, aansluitend mountainbiken over het noordelijk deel van de MTB Route Gieten en als laatste afsluiten met een pittige trailrun route die deels ook over de hoog aangeschreven MTB route lopen. Een nieuwe parel op de outdoor sport kalender van Drenthe! Het Gasselterveld krijgt vanaf deze zomer aan de Hemelriek zijde ook deels een recreatieve bestemming. Er mag dan binnen een afgeschermd deel gezwommen worden. Bij deze cross triathlon zal buiten dit deel gezwommen worden.Op basis van het veiligheidsplan van de organisatie is door Staatsbosbeheer uitzonderlijke toestemming gegeven. Zowel Staatsbosbeheer als de Gemeente Aa & Hunze wijzen er op dat mensen vanwege de risico's niet in het zandgat mogen zwemmen en/of op de overige oevers mogen recreëren. De zwemmers van dit evenement zullen worden beveiligd door duikers, kajakkers en is er EHBO aanwezig. Alleen door deze veiligheidsmaatregelen kan voor dit evenement door Staatsbosbeheer en de gemeente een vergunning worden verleend. Het belooft zowel voor de deelnemer als het publiek een spektakel te worden die nog niet eerder in de Gemeente is vertoond. Zelfs binnen Drenthe bestaat er nog geen grote Cross Triathlon dus het is tevens een primeur voor de provincie. De cross-triathlon is opgebouwd uit 500 meter zwemmen, 15 km mountainbiken en 5 km trailrunning. Een volledig onverhard en zwaar parcours. De deelnemers zullen mogen kiezen of ze dit in één-, twee- of zelfs in drievoud willen doen. En omdat niet iedereen vaardig is op alle drie onderdelen is er ook een teamonderdeel. Hiermee wordt het niet alleen uitdagend evenement voor de recreatieve deelnemer en de topsporter maar ook een mooi evenement voor het publiek om naar te kijken. De organisatie ligt in handen van evenementenbureau adam&events en werkt bij dit evenement samen met de Toer Fiets Club Gieten die met veel energie en vrijwilligers de uitdagende mountainbikeroute Gieten beheert. Het evenementenbureau organiseert de populaire RUNFORESTRUN trailruns die deelnemers uit het hele land trekken. "Sporters willen steeds extremere sportervaringen opdoen. Dat zag je vorig jaar al bij onze 125 km Indian Summer Ultra trail waarvan de inschrijving nu al vol loopt. Voorheen was de marathon lopen iets wat op veel bucket-lists stond, tegenwoordig staat een triathlon op het wensenlijstje Ik snap dat wel, er is niks mooiers dan je zelf fysiek en mentaal uit dagen en het parcours van dit evenement zal zeker als zeer uitdagend worden ervaren" aldus Winfried Bats, eigenaar van evenementenbureau adam&events. In de komende weken wordt de website bijgewerkt en de inschrijving geopend. De RUNFORESTRUN evenementen worden ondersteund door de Provincie Drenthe en Gemeente Aa & Hunze. Inschrijven en meer informatie www.runforestrun.nl (evenementen pagina moet nog worden geopend).

Auteur

Albert-Jan Garama