Daten met Kees' Zeijer Komedie |

Assen

Toneelgroep de Zeijer Komedie speelt volgens traditie begin februari haar nieuwste stuk in Café-Zalencentrum Hingstman. Afgelopen weekend was dat niet anders.

Regisseuse Joke de Boer schreef een stuk met de titel 'Daten met Kees'. De man komt er bekaaid af in het komische stuk. Kees in dit geval. Zijn volledige naam is kees de Vries. In drie bedrijven leeft het publiek mee met Kees. Hij werkt op de boerderij samen met zijn broer en schoonzus. Hij is 38 jaar en nog steeds niet aan de vrouw. Daar komt hij blijkbaar niet aan toe. De buurvrouw snapt dat overigens best: ,Een dooie diender is het, een zak heu. Der zit gien vrouwenvlees an”, meent ze. De schoonzus van Kees is een andere mening toegedaan. Kees hunkert naar een vrouw, denk ze. Hij heeft alleen een beetje hulp nodig. En daar gaat zij voor zorgen. Maar zal die hulp echt helpen? Want welke vrouw zit te wachten op Kees? Of zijn er andere belangen in dit liefdesspel? In elk geval wordt het druk op de boerderij. Kan Kees deze druk aan? Ook kijken? De voorstelling 'Daten met Kees' wordt ook nog op zaterdagavond 11 februari om 20.00 uur (entree euro 7,50) bij Café-Zalencentrum Hingstman in Zeijen. Ook dit jaar is er muziek en zijn prijzen te winnen bij de verloting. Fotograaf Lammert Aling was ook in de zaal en maakte de foto's.

Auteur

Albert-Jan Garama