Trefzekere love songs

AMEN

Singer-songwriter Dennis Ellsworth is afkomstig van het Canadese Prince Edward Island. In eigen land heeft hij verschillende prestigieuze onderscheidingen voor zijn muziek gekregen.

Deze man staat, begeleid door Kinley Dowling – violin, vocals, zondagmiddag 12 februari 14.00 uur op het podium van De Amer in Amen. Dennis Ellsworth heeft een wat omfloerste, maar tegelijkertijd rijke ‘bruine’ stem. Daarmee zingt hij over de liefde, waarbij hij zowel tekstueel als melodisch vaardig de gangbare clichés omzeilt.

Als geen ander kan hij gevoelens beeldend verwoorden en weet hij die sprekende teksten in mooie melodieën te gieten. Daarmee is hij de koning van de trefzekere love songs.

De liedjes van Dennis Ellsworth bewegen zich op het kruispunt van (roots) pop, rock, folk, country en Americana. Zij hebben meestal een optimistische sfeer, waarvan titels als ‘Happiness’, ‘Everthing’s Fine’, ‘Valentine’ en ‘Sleeping Easy’ getuigen. Een goede omschrijving van de muziek van Dennis Ellsworth zit vervat in de titel van zijn laatste album: ‘Romantic as it Get’s’ . Het staat voor pure romantiek, weldadig en tijdloos.

Reserveren 06-83225680, entree euro 17,50


Auteur

Redacteur