Midden-Drenthe op beurs ‘Een nieuw einde’

BEILEN

De gemeente Midden-Drenthe is aanwezig op de uitvaartbeurs ‘Een nieuw einde’ op zaterdag 11 februari in de Voorhof in Westerbork. Diverse instanties en bedrijven die betrokken zijn bij uitvaarten zijn op de beurs aanwezig. Medewerkers van de gemeente vertellen wat de mogelijkheden zijn rondom begraven in Midden-Drenthe. Men kan bijvoorbeeld informatie krijgen over grafuitgifte, verlengen van grafrechten en tarieven. De gemeente telt 11 begraafplaatsen, waaronder de natuurbegraafplaats in Witteveen.

De organisatoren van de beurs willen het taboe dat je praat over je uitvaart doorbreken. Er is vaak veel meer mogelijk dan men denkt. Bovendien is het voor nabestaanden vaak makkelijker als er bij leven al afspraken over de uitvaart zijn gemaakt.

Deelnemers Op de beurs zijn de volgende onderwerpen aan de orde: afscheidswaden, (natuur)begraafplaatsen, bloemen, boedelruiming, catering, cremeren, dragers, drukwerk, financieel advies, goudsmid, gedenkstenen, geluid en beeld, herinneringsboek, kaarsen, kisten, nazorg, notariaat, postmortale make-up, muziek, rouwcentrum, rouwkunst, rouwverwerking, sprekers, urnen, verzekeringen en videoproducties.

Meer informatie over de beurs is te vinden op www.kirstenboerema.nl.


Auteur

Redacteur