Handtekeningactie gaswinning Marsdijk geslaagd

Assen

Ruim 2000 mensen zijn in de afgelopen week naar het wijkverenigingsgebouw van Marsdijk in Assen gekomen om hun handtekening te zetten tegen de gaswinning onder de wijk. Ook mensen van buiten de wijk kwamen speciaal langs om te tekenen.

Naast de blijdschap van de werkgroep Stop Gaswinning Marsdijk Nu over het slagen van de handtekeningenactie is het toch een resultaat dat een dubbel gevoel met zich meebrengt. Dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om naar “de Dissel” te komen, geeft aan, dat er in de wijk een grote bezorgdheid heerst over de gevolgen die de gaswinning zal kunnen hebben. En dat is natuurlijk iets waar je helemaal niet blij van wordt. Daarom, actie geslaagd, nu de missie nog. De werkgroep gaat zijn uiterste best doen de handtekeningen aan minister Kamp persoonlijk te overhandigen. Daarnaast worden kopieën aangeboden aan het gemeentebestuur, provinciale staten, leden van de Tweede kamer en aan de directie van de NAM.

Auteur

Albert-Jan Garama