Soroptimist Filmfestival in DNK

Assen

In de maanden januari/februari gaan ruim 9000 kinderen van verschillende basisscholen uit Nederland naar de 9e editie van het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen.

Dit Filmfestival wordt inmiddels gehouden op 14 locaties en staat geheel in het teken van de rechten van het kind. Doel van het festival is om kinderen via films bewust te maken van de kinderrechten en om de kinderen een kijkje te geven in het leven van andere kinderen. Het is voor de vierde keer dat het SFFK in Assen georganiseerd wordt. Op dinsdag 7 februari komen bijna 1500 kinderen van 19 verschillende scholen uit Assen naar De Nieuwe Kolk. Hier worden de films Kooky, Inuk en Operatie Noordpool vertoond. Burgemeester Marco Out verricht de officiële opening . Filmfestival voor Kinderen: www.sffk.nl.  

Auteur

Albert-Jan Garama