RUBRIEK Drentse Zaak met Marian Buivenga-Lammers

Assen

‘Hier ga je vanzelf mee in de flow’

Altijd leuk, een nieuw gezicht op de flexwerkplekken in De Drentse Zaak. Marian Buivenga-Lammers: ,,Klopt, dit is mijn eerste week hier. Al was ik hier vorige week al even op proef. Officemanager Maya Titarsole heeft me toen rondgeleid. En dat beviel goed. Dus kom ik voortaan een paar dagen per week hier werken.” ASSEN - Met haar bureau Beowulf Training & Communicatie geeft Marian Buivenga-Lammers op maat gemaakte taal- en communicatietrainingen voor de grootzakelijke markt. Dit doet ze sinds 1996. ,,Op allerlei gebieden en allerlei niveaus. Bijvoorbeeld voor een operator op de werkvloer die technische handleidingen moet lezen. Of een administratief medewerkster die e-mails moet sturen naar Frankrijk of Italië.” Als concreet voorbeeld noemt Marian een Duitse taaltraining die ze organiseerde voor veertig ondernemers in het Eemsdeltagebied. ,,Gericht op zakendoen over de grens. En gegeven door Duitse docenten. Want die kunnen goed overbrengen met welke cultuurverschillen je als Nederlandse ondernemer in Duitsland rekening moet houden.” Op Assen concentreren Marian verrichtte haar werk de laatste jaren vooral in Delfzijl, ook al is ze altijd in Assen blijven wonen. ,,In 2006 belandde ik in Delfzijl voor taaltrainingen op het Chemiepark bij AkzoNobel en haar joint ventures. En daaruit volgden andere klanten in die regio. Maar vorig jaar dacht ik: waarom zou ik me niet eens wat meer op Assen concentreren? Dat scheelt ook weer heel wat tijd in de auto. Dus ben ik op zoek gegaan naar een leuke flexwerkplek in Assen.” Thuiswerken was geen optie. ,,Ik heb een man, twee honden, een televisie… Thuis word je gewoon veel sneller afgeleid. Hier ga je vanzelf mee in de flow van werken, omdat iedereen om je heen dat doet. In De Drentse Zaak doe ik bij wijze van spreken in twee uur meer dan ik thuis in een hele dag voor elkaar krijg.” Marian hoopt vanuit De Drentse Zaak snel meer klanten uit omgeving Assen te bereiken. ,,Ik volg mijn gevoel, steek daar energie in, profileer mezelf en dan komt er altijd wel weer wat op mijn pad. Maar dan is het wel zaak om ergens te zitten waar je veel contacten kunt leggen.” Maatschappelijk verantwoord ondernemen Op zoek naar een flexwerkplek in Assen was de Drentse Zaak niet de eerste locatie die Marian bezocht. ,,Maar alleen bij De Drentse Zaak vond ik een zowel zakelijke en ondernemende als warme en menselijke sfeer. Het is natuurlijk ook een prachtig pand.” Iets anders wat Marian aansprak bij De Drentse Zaak, was de focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen. ,,Bijvoorbeeld doordat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt hier werkervaring kunnen opdoen. Ik heb al aangeboden dit personeel een training Effectief Telefoneren te geven. Gratis. Gewoon om bij te dragen aan het grote geheel hier. Kunnen mensen meteen zien wat ik in huis heb.” Meer informatie www.beowulf-training.nl. Over De Drentse Zaak In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flexibele) ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer. Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers.

Auteur

Albert-Jan Garama