Lezing en workshop over Rodin

SMILDE

Margareth Breukink geeft een lezing bij de tentoonstelling in het Groninger Museum.

Auguste Rodin (1840-1917) is de grootste en invloedrijkste beeldhouwer en één van de populairste kunstenaars van de moderne tijd. De tentoonstelling in Groningen toont de praktijk in het atelier van Rodin. Van voorstudies, gipsmodellen en foto’s tot eindresultaten in brons en marmer.

Margaret Breukink, die de lezing houdt, studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht en was docente aan de Rijksuniversiteit Utrecht en aan de Vrije Academie voor Kunsthistorisch Onderwijs in Amsterdam. Haar inleidingen zijn toegankelijk, inspirerend en deskundig. Bibliotheek van Smilde 22 februari, 20.00 uur. Reserveren via 088-0128265, info@bibliotheeksmilde.nl.

Met als vervolg de workshop Bollende spieren en gespannen pezen; vormgeven als Rodin. Plastisch Vormgeven met klei door keramist René Kaiser. Woensdag 1 maart in MFA De Spil in Bovensmilde, 20.00 uur. Aanmelden info@cultureleraadsmilde.nl.


Auteur

Redacteur