Wandeltocht Asser Boys

ASSEN

e eerste beroepswandelaars melden zich al voor de 21 km., de eerste 'klacht' is al binnen. De afstand van 21 km is te kort. Zij willen graag 25 of 30 km. lopen.

Gelukkig was dit de enige klacht. Er waren veel complimenten en tevredenheid over de eerste Winterwandeltocht die Asser Boys organiseerde. De netto opbrengst van 1.000 euro voor het G-voetbal maakte het succes compleet. Zet voor de komende jaren maar vast in de agenda: op de laatste zaterdag van januari vindt er een Winterwandeltocht plaats bij Asser Boys.

Om 9.00 uur krijgen de eerste wandelaars het startschot van voorzitter, en één van de organisatoren, Jan Puper. Nadat ongeveer 30 wandelaars kiezen voor de 21 km. en daarvoor ook op tijd starten, volgen even later de inschrijvingen voor de 14 en 7 km. Uiteindelijk lopen 244 wandelaars de tocht.

Voor de start genietend van een bakje koffie met koek. Bij terugkeer stond de snert klaar. Omdat er op 200 wandelaars was gerekend, moest er nog extra snert worden bijgemaakt. En tijdens de snert werd teruggekeken op de wandeltocht. Prachtig weer door een heerlijk zonnetje en een lekkere wandel temperatuur. Met hier en daar restanten van de echte winter, sneeuw en ijs, werd het Drentsche Aa landschap als zeer mooi ervaren. Compliment aan de route uitzetters.

Ook de organisatie keek met veel tevredenheid terug op deze wandeltocht. Er zijn best wel wat leerpunten, maar de opzet was goed. Ze hebben er nu al weer zin in om de volgende Winterwandeltocht nog mooier te gaan maken. Asser Boys heeft zichzelf hiermee ook op de wandelkaart gezet.

Het G-voetbal is de organisatie, de deelnemers, STILA (subsidie) en sponsor De Witte zeer dankbaar voor dit mooie resultaat.


Auteur

Redacteur