Midden-Drenthe presenteert woningbouwlocaties op Beurs Bouwplan

Assen

De gemeente Midden-Drenthe kijkt terug op drie succesvolle beursdagen in de TT Hall in Assen. De gemeente presenteerde tijdens Beurs Bouwplan haar woningbouwkavels en ging met bezoekers in gesprek over Lievingerveld.

Lievingerveld wordt het nieuwe buurtschap bij Beilen dat op organische wijze gaat ontstaan en waar veel mogelijk is. Met die boodschap presenteerde de gemeente de nieuwe woningbouwlocatie op de beurs in Assen. Aan de hand van een maquette kregen bezoekers een beeld van het gebied en kon men onderzoeken of deze manier van bouwen bij hen past. Een woning bouwen in Lievingerveld vraagt om mensen die denken in kansen en oplossingen en bereid zijn veel zelf te regelen in samenspraak met de gemeente en andere bewoners. Het is de bedoeling dat initiatiefnemers veel vrijheid krijgen bij het realiseren van hun woondroom waarbij men rekening houdt met een beperkt aantal spelregels. De gemeenteraad heeft donderdag 26 januari unaniem ingestemd met de spelregels en conditiekaart van Lievingerveld. Hierdoor komt de ontwikkeling van het gebied een stap dichterbij. In maart kunnen belangstellenden hun wensen voor een stuk grond in Lievingerveld kenbaar maken bij de gemeente. Over de exacte procedure communiceert de gemeente binnenkort. Woningbouwkavels Tijdens de beurs konden bezoekers zich laten informeren over de diverse woningbouwkavels die de gemeente zelf uitgeeft in de kleine kernen. Meer informatie over woningbouwkavels en Lievingerveld is te vinden op www.middendrenthe.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama