Jackson en Caucasica bezoeken Drents Museum

ASSEN

De gerenommeerde kunsthistoricus David Jackson (foto) geeft 4 februari in het Drents Museum een lezing over Ilya Repins meesterwerk Wolgaslepers, dat momenteel te zien is in de tentoonstelling Peredvizhniki.

Het schilderij behoort tot de belangrijkste werken uit de kunstgeschiedenis en wordt ook wel de 'Nachtwacht van Rusland’ genoemd. De lezing vindt plaats van 13.00 tot 14.00 uur in de Statenzaal van het Drents Museum. Wie het bezoek aan de tentoonstelling op muzikale wijze wil verdiepen, kan op zondag 5 februari genieten van Russische, Georgische en Armeense liederen van het koor Caucasica. Caucasica voert de luisteraar op een muzikale reis langs beelden van de Russische natuur: van krachtige strijdliederen en vrolijke dansliedjes tot melancholische liefdesliederen en sussende wiegeliedjes. Het koor treedt op om 13.00, 14.00 en 15.00 uur in de Abdijkerk. Beide dagen gratis entree


Auteur

Redacteur