Denise Zanferrari uit Assen weer het podium

Assen

Tijdens de Nationale Indoorwedstrijden atletiek, ook wel de Nederlandse kampioenschappen voor junioren, heeft weten te behalen. Zij werd 3e bij de 60 meter horden C-junioren 1e jaars.

Na een jaar met blessures heeft Denise keuzes moeten maken en heeft zich gericht op de hordentrainingen, welke zij bij haar club AAC'61 in Assen doet maar ook hard traint bij RTC-noord in Heerenveen onder bezielende leiding van coach Wijma. In de eerste instantie zou zij ook deelnemen op het onderdeel sprint maar gezien de belastbaarheid van haar lijf heeft zij zich diezelfde dag nog terug getrokken om zich volledig op het onderdeel horden te kunnen concentreren. Om deel te kunnen nemen aan het NK atletiek is er een voorselectie, op basis van inschrijving en minimaal behaalde resultaten. Denise plaatste zich vervolgens na de kwalificatierondes en de halve finale in de laatste ronde. De finale loopt zij een persoonlijk record van 9.31 en haalt het podium met een bronzen medaille. Assense Britt Weerman, ook trainend bij AAC'61 en een nieuwkomer binnen de atletiek, plaatste zich voor de finale op het onderdeel 60m. sprint. Zij werd 7e in de finale sprint. Een noemenswaardige prestatie.

Auteur

Albert-Jan Garama