TOG Grolloo met BAAKMAN & BAAKMAN

Grolloo

TOG Grolloo presenteert 28 januari BAAKMAN & BAAKMAN, een blijspel in drie bedrijven geschreven door Evelien Evers. In café Hofsteenge aanvang 20.00 uur.

Het stuk speelt zich af in de schuur van de gebroeders Baakman. Harm Baakman, de oudste, is aartslui en een uitvinder van niks. Hij is ook behoorlijk zuinig. Daarom kiest hij ervoor ‘s winters in de schuur te wonen. Dan kan hij namelijk mooi op de houtkachel koken, want die brandt toch al. Zijn broer Leo is een hardwerkende bouwvakker, die zich een beetje in de hoek laat drukken. Bij de broers komt van alles over de vloer. Van hun getrouwde zuster Ans met haar allesbehalve sympathieke vent Gerrit en hooghartige dochter Karin, tot de bemoeizuchtige buurvrouw Leida. Ook het fanatiek wandelende stel Oscar en Olga komt regelmatig. Job, de huisvriend, is evenmin uit de schuur weg te slaan. Maar ... niet iedereen komt met de beste bedoelingen. Zeker als blijkt dat er wat te halen valt. Zelfs de politie in de persoon van agente Loes bemoeit zich ermee. Als dat maar goed afloopt.... Na afloop verloting.

Auteur

Albert-Jan Garama