De Parel eerste winnaar Smashbaltoernooi

Assen

Zo'n 650 kinderen deden onlangs mee aan het volleybaltoernooi voor basisscholen in Assen. Maar liefst achttien scholen speelden het Cool Moves Volley/Smashbaltoernooi in sporthal Olympus.

Het accent lag sterk op het bewegen, het gooien en vangen. Op 14 januari was groep 7 en 8 aan de beurt en naast het bewegen nam de opslag en het onderhandsspelen een belangrijke plaats in. De jongens speelden voor het eerst in de geschiedenis het smashbaltoernooi. De oudste kinderen van de basisschool speelden niveau-3. Op 25 januari was het de beurt aan de groepen 5 en 6 en voor deze kinderen stond naast het bewegen, het gooien en vangen de opslag centraal. Zij speelden niveau-2. De volleybalvereniging Sudosa-Desto kan terug kijken op een prachtig evenement en is heel blij dat het Cool Moves Volley en nu ook het Smashbal zo’n mooie plek heeft gekregen binnen het bewegingsonderwijs in de gemeente Assen. De begeleiding tijdens de wedstrijden was in handen van de eerste jaars studenten van het Drenthe College. Ook scholieren van het Gomarus College liepen hun maatschappelijke stage bij dit evenement. Op deze wijze wordt een goede verbinding gelegd tussen gemeente, Vaartwelzijn!Assenbeweegt, Sudosa-Desto en het onderwijs. Sudosa betekent immers Succes door Samenspel! Een mooi detail. De meisjes van CBS de Lichtbaak, CBS het Krijt, OBS de Valkenhorst, GBS de Parel en de jongens van OBS Baggelhuizen, OBS Kloosterveen en Het Octaaf hebben de kleedkamers het schoonste achter gelaten! Een groot compliment aan deze scholen. Uitslagen groep 7 en 8 Smashbal 1. GBS de Parel 2. OBS Het Sterrenschip 3. OBS Theo Thijsen Mix/gemengd: 1. OBS Baggelhuizen 1 2. GBS de Parel 3. De Scharmhof 4. De Marskramer Jongens: 1. GBS de Driesprong 2 2. OBS Kloosterveen 1 Meisjes: 1. CBS het Krijt 1 2. OBS Kloosterveen 1 3. De Marskramer 2 4. OBS Theo Thijsen 2 Uitslagen van de groepen 5 en 6 Mix/Gemengd 1. OBS Kloosterveen 2 2. OBS Kloosterveen 1 3. GBS de Parel Meisjes 1. De Marskramer 1 2. OBS Kloosterveen 3. OBS Valkenhorst 4. Het Sterrenschip 1 Jongens 1. OBS Baggelhuizen 2. OBS Kloosterveen 2 3. CBS Het Krijt 4. OBS Valkenhorst Foto: jongens GBS de Parel winnaars van het eerste smashbaltoernooi 2017.

Auteur

Albert-Jan Garama