Volksuniversiteit Zuidlaren met lezing over dementie

Assen

Dementie is een breed begrip, maar vaak bedoelen we daarmee de ziekte van Alzheimer.

In toenemende mate krijgt het aandacht in de media. Door de vergrijzing van onze populatie in Nederland is de verwachting dat het aantal personen met dementie stijgt. Toch lezen en horen we ook hoopvolle berichten dat het allemaal mee gaat vallen en dat we dementie kunnen voorkomen of genezen. Wat is nu waar? En wat gebeurt er eigenlijk in ons brein als we dementie krijgen? Helpt het om je geheugen te trainen? In de lezing op 6 februari komt het allemaal aan bod. Na de lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Alex Knipping is klinisch neuropsycholoog in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Hij houdt zich vooral bezig met (de gevolgen van) hersenschade door bijvoorbeeld ongevallen met hersenletsel, herseninfarcten, maar ook hersenschade door voortschrijdende ziektebeelden als de ziekte van Parkinson of dementie in verschillende vormen. Op maandag 6 februari van 19:30 uur tot 21:30 uur. Docent Alex Knipping, locatie de Ludinge. Voor aanmelden of informatie; www.vuzuidlaren.nl, 050-4091511 050-409-5962.

Auteur

Albert-Jan Garama