Smallsteps kinderopvang start 2017 met trainingsdag voor 2.000 medewerkers

Assen

Bijna 2.000 medewerkers van Smallsteps kinderopvang uit het hele land ontmoetten elkaar afgelopen zaterdag in Zaandam. Ze doken samen in de ambitie van de organisatie: de allerbeste kinderopvang bieden. En dat niet alleen met mooie woorden, maar door te praten over hóé ze dat voor elkaar gaan krijgen.

Zo blikt Smallsteps vooruit op de kwaliteitseisen van minister Asscher (Sociale Zaken), waar alle kinderopvangorganisaties vanaf 2018 aan moeten voldoen. Denk daarbij aan ontwikkeling van de kinderen, veiligheid en gezondheid en (permanente) educatie voor de medewerkers. Blijven ontwikkelen “Sommige collega’s hebben úrenlang in de bus gezeten om erbij te kunnen zijn. Op hun vrije dag! Ik voelde een enorme kracht, een drive om samen nieuwe stappen te zetten,” vertelt directeur Jeanine Lemmens. “Onze pedagogisch medewerkers zijn natuurlijk heel belangrijk om kwalitatieve kinderopvang te waarborgen. Ik zag ze aandachtig luisteren naar de praktische adviezen van ontwikkelingspsycholoog Mehrnaz Tajik en naar onze toekomstplannen. Maar daar blijft het niet bij: we zorgen continu voor coaching, training en pedagogisch medewerkers kunnen vanaf februari ook gebruik maken van e-learning om zich te blijven ontwikkelen.” ‘Wat tof dat ik daar deel van mag uitmaken’ Daarnaast was het een prachtige gelegenheid om alle pedagogisch medewerkers te bedanken voor hun inzet. Voor de liefde en de zorg waarmee zij zo’n 20.000 kinderen opvangen. En voor de grote en kleine ontdekkingen die zij samen met de kinderen doen. Dus werd er zaterdag ook gezongen, gedanst en heel veel gelachen. “Wat een dag!” schrijft pedagogisch coach Marit Geurts op Facebook. “Zoveel mooie verhalen, zoveel prachtige plannen voor de toekomst, zoveel credits voor ons harde werken en zoveel vertrouwen in de toekomst! Wat tof dat ik daar deel van mag uitmaken. Ik heb enorm genoten!”Wat een dag!! Over Smallsteps Smallsteps kinderopvang heeft 250 locaties door heel Nederland voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Flexibele opvang, waar je kind de meeste aandacht en de beste begeleiding krijgt, gezond eet en lekker samen kan spelen met leeftijdsgenootjes. De pedagogisch medewerkers kennen ieder kind en weten wat het spannend vindt en wat het heel graag doet. Zij geven de kinderen het zelfvertrouwen om de volgende stap te zetten. Geloven in de kracht van ieder kind, noemen we dat.

Auteur

Albert-Jan Garama