RUBRIEK De Drentse Zaak met Ryanne van der Pal

Assen

‘Assen mooier maken voor iedereen die in Assen onderneemt’

Ondernemend Assen behartigt vanuit De Drentse Zaak de belangen van in Assen gevestigde ondernemingen. ,,Dus niet alleen ondernemers", benadrukt Ryanne van der Pal, ,,maar ook scholen en zorginstellingen." De missie van de vereniging waarvan zij programmamanager is? ‘Assen mooier maken voor iedereen die in Assen onderneemt!’ ASSEN - Voor vijftig euro per jaar kan iedere Asser onderneming zich bij Ondernemend Assen aansluiten. ,,Waarom je dat níet zou doen?"’ Programmamanager Ryanne van der Pal kijkt even peinzend omhoog. Dan haalt ze haar schouders op. Ze zou het écht niet weten. ,,Leden kunnen mede bepalen hoe we geld uit het Ondernemersfonds besteden, en daar betalen ze via een toeslag in de onroerendezaakbelasting toch al aan mee. Daarnaast kunnen onze leden gebruik maken van alle faciliteiten die we bieden. Waaronder collectieve inkoopcontracten voor energie, afval en beveiliging. Het voordeel kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar. En dat is alleen nog maar het parkmanagementgedeelte. Ondertussen doen we veel meer dan dat. Mede daarom hebben we vorig jaar onze naam veranderd, van Parkmanagement Assen naar Ondernemend Assen." Verbindingen Ondernemend Assen is een vereniging die bestaat uit een dagelijks bestuur, kring- en branchebesturen, ondersteund door office manager Hilde van der Zee-Wonink, met wie Ryanne haar kantoor deelt. Ryanne: ,,Momenteel is er een fusie gaande met Parkmanagement Noord, waarna we samen als Ondernemend Assen verder gaan. We zijn begonnen als vereniging voor bedrijventerreinen in Assen. Zorgden ervoor dat die schoon, heel en veilig bleven. Dat doen we nog steeds, natuurlijk. Maar we leggen nu ook verbindingen tussen ondernemingen, overheid en onderwijs. Daarvoor organiseren we bijvoorbeeld Onderwijspact Assen, De Leerlingendag en Technics 4U. Hopelijk komt er dit jaar ook weer een Made in Assen. Daarbij worden leegstaande winkelpanden in de Asser binnenstad door leerlingen gevuld, met producten van bij ons aangesloten bedrijven. Ook organiseren we veel evenementen waarbij onze ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Zoals een winterbarbecue op 9 februari vanuit Stadsbedrijvenpark, en een zorgcongres, samen met AssenvoorAssen, op 14 februari bij Interzorg." Samenwerken Ondernemend Assen is gevestigd in De Drentse Zaak, het werk- en kenniscentrum van ondernemend Drenthe. ,,Onze doelstellingen sluiten goed op elkaar aan", zegt Ryanne, ,,dus waar we kunnen samenwerken, doen we dat." Voor Ondernemend Assen maakt Ryanne vaak en graag gebruik van de vergaderfaciliteiten in De Drentse Zaak. ,,‘Ook handig: ik hoef ons adres bijna nooit door te geven aan bezoekers. Ze zeggen, oh zitten jullie in De Drentse Zaak? Die weten we wel te vinden." Ryanne wil de samenwerking met De Drentse Zaak in 2017 naar een hoger plan tillen. ,,We zijn met directeur Harry Weitering al druk in gesprek over een aantal projecten dat we in 2017 samen willen opstarten." Vanuit huis Sinds kort kunnen ook ondernemers die vanuit huis werken zich bij Ondernemend Assen aansluiten. ,,Want ook die kunnen hun voordeel doen met onze faciliteiten. Ze kunnen bijvoorbeeld klanten vinden door zich te profileren op onze website. Of door onze netwerkbijeenkomsten te bezoeken. Hoe meer ondernemers zich bij ons aansluiten, hoe groter de voordelen voor iedereen." Meer informatie www.ondernemendassen.nu. Over De Drentse Zaak In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flexibele) ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer. Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers

Auteur

Albert-Jan Garama