Maurice Hoogeveen leest voor in het Piratenschip

Assen

Met grote ogen en rode wangen luisterden de peuters geboeid naar het verhaal over Boy, die samen met zijn vader aan zee woont.

Maurice Hoogeveen, wethouder van onderwijs gemeente Assen, heeft woensdagmorgen voorgelezen aan de peuters van het Piratenschip. Na een gezamenlijk ontbijt met de peuters heeft hij het prentenboek van het jaar ‘De kleine walvis ‘ voorgelezen. Dit gebeurde in het kader van het Nationale voorleesontbijt, de aftrap van de Nationale Voorleesdagen waarin het voorlezen gestimuleerd wordt. Ook de peuterspeelzalen van SPA doen hieraan mee. Kinderen aan wie regelmatig wordt voorgelezen hebben een grotere woordenschat en betere concentratie. Het stimuleert de fantasie van kinderen en helpt hen de wereld om hen heen te begrijpen. Bovendien is voorlezen gewoon leuk! Dat vonden de peuters van Het Piratenschip ook!

Auteur

Albert-Jan Garama