Maurice Hoogeveen leest voor

Assen

Maurice Hoogeveen, wethouder van onderwijs, gaat woensdagmorgen 25 januari voorlezen aan de peuters van peuterspeelzaal Het Piratenschip.

Na een gezamenlijk ontbijt met de peuters gaat hij het prentenboek van het jaar ‘De kleine walvis ‘ voorlezen. Dit gebeurt in het kader van het Nationale voorleesontbijt, de aftrap van de Nationale Voorleesdagen waarin het voorlezen gestimuleerd wordt. Ook de peuterspeelzalen van SPA doen hieraan mee. Kinderen aan wie regelmatig wordt voorgelezen hebben een grotere woordenschat en een betere concentratie. Het stimuleert de fantasie van kinderen en helpt hen de wereld om hen heen te begrijpen. Bovendien is voorlezen gewoon leuk en gezellig! Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, (voor het maken van foto’s) kan dit tussen 8.45 en 9.00 uur tijdens het ontbijt en vanaf 9.15 tot 9.30 uur tijdens het voorlezen. Peuterspeelzaal Het Piratenschip is gevestigd in de MFA Pittelo. (links achterin, in het kindercentrum)

Auteur

Albert-Jan Garama