Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Beilen

Assen

De Nationale Voorleesdagen gaan 25 januari van start. Tot en met 4 februari staat het voorlezen aan kinderen tot 6 jaar centraal.

Bibliotheken, basisscholen en kinderdagverblijven besteden er volop aandacht aan. Lezen en voorlezen is enorm stimulerend voor de taalontwikkeling en daarmee voor de leerprestaties. Lezen helpt ook bij de sociale en emotionele ontwikkeling. De Voorleesdagen helpen van kleintjes grote lezers te maken. Kleuters en peuters die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de Bibliotheek krijgen als welkomstcadeautje een vingerpopje van een zachte, grijze walvis! Het lidmaatschap voor kinderen (tot en met 18 jaar) kost niets. De Kleine Walvis is gekozen tot Prentenboek van het Jaar. Het is geschreven en getekend door Benjie Davies. De kleine walvis vertelt het verhaal van een eenzaam jongetje en een kleine walvis die op het strand aanspoelt. Hun vriendschap verandert hun levens voorgoed. Alle kinderen van groep 1 komen naar de verschillende bibliotheekvestigingen om een voorstelling te bij te wonen over “De Kleine Walvis”.

Auteur

Albert-Jan Garama