Drentse sportverenigingen aan de slag met duurzaamheid

ASSEN

Onlangs ging het project Drenthe Sport Duurzaam officieel van start. In dit project worden buitensportverenigingen in Drenthe ondersteund bij het verduurzamen van hun sportaccommodatie.

Tijdens de avond werden de sportverenigingen uit Assen geïnformeerd over de mogelijkheden van het verduurzamen van hun accommodaties. Vanaf 2017 wordt de Drentse Energielening van de Drentse Energie Organisatie voor sportverenigingen opgerekt tot 75% van de investering. Dit jaar wordt er in elke gemeente een bijeenkomst gehouden om sportverenigingen te informeren over de mogelijkheden van verduurzaming.

Voetbalvereniging Achilles 1894 werd deze avond in het zonnetje gezet. Zij hebben het traject van verduurzaming al succesvol doorlopen. Rudi Smit en Herman Buissink namen de ‘Drenthe Sport Duurzaam’prijs voor beste verduurzaming van 2016 in ontvangst. In de vierjarige looptijd van het project wordt deze prijs jaarlijks uitgereikt aan de vereniging die zich extra heeft ingezet voor verduurzaming van de sportaccommodatie.

Drenthe Sport Duurzaam is een samenwerkingsverband van SportDrenthe, het Drents Energieloket en de Natuur en Milieufederatie Drenthe en wordt met subsidie van de provincie Drenthe uitgevoerd. Het project loopt tot en met het voorjaar van 2020.

Foto Jaspar Moulin.


Auteur

Redacteur